Rólunk

221495_396333613756056_1343811878_o

„Eb a vadász kutya nélkül” tartja a mondás, de valahol fordítva is igaz, eb a vadászkutya vadász nélkül. A városiasodás, a kényelemes, természettől távoli életmód lassan elfelejtetik a vadászkutyákkal, mire is születtek. Kanapé vizslává, bébicsősz labivá, lakótelep réme tacskóvá változtatják az ember legősibb vadásztársait. A vadásztársadalom korábbi, kutyához értő, kutyát képző vadőrei, hivatásos vadászai is tűnőben vannak. Így valós igény, hogy a vadásztársainkat és vadászkutyáikat valóban meg kell tanítani arra, mire is születtek, hogyan is kell együtt működni a szép vadászat érdekében.

Valamikor a vadász büszke volt jól képzett kutyájára, „aki” a vadászaton jó társa, nagy segítsége, élményei okozója és részese volt. Nekünk ez a célunk: jó kutyák mögött vadászni és ezt az élményt osztani meg másokkal is.

Lassan 3 évtizede foglalkozunk kutyák képzésével. Saját, jó kutyáink kiváló vadásztársaink, de számos, vizsgázott vadászkutyát adtunk már vadásztársainknak és segítettünk abban is, ha valaki magának képezte kutyáját. Az alap tudnivalók és a finomító, rendszerező tréningek segítségével bármilyen kutya-gazda párost segítünk abban, hogy jó vadásztársai legyenek egymásnak és a környezetüknek.